Какво да очаквате от марката през следващите няколко месеца?

2019-та ще бъде изключително вълнуваща за Lila Style House! Стартирахме годината с много нови идеи и интересни предложения за нашето бъдещо развитие. За марката това ще бъде годината, в която за първи път ще участва в интернационален проект с международно значение – United Fashion – Fashion Weekend Skopje.

Това e първият и единствен проект за сътрудничество и колаборация в областта на модата, който има за цел да насърчава предприемачеството, творчеството и иновациите, както и да увеличи бизнес възможностите за европейските дизайнери. Чрез редица събития и  обучителни семинари, повече от 150 модни дизайнери ще имат възможността да участват като покажат творбите си, придобият нови знания и умения за начина, по който работи европейския пазар, да научат за най-новите модни тенденции и технологии и др.

Ще имаме възможността да вземем участие в конференции, множество дискусии, workshops и специален шоурум, на който да покажем моделите и работата си. В проекта ще бъде обърнато специално внимание на темата за възможностите и границите за дизайнерите да развиват марките си и да търгуват в рамките на ЕС.

Щастлива съм да ви споделя и за първия български конкурс, в който реших да участвам – Idea Moda, организиран съвместно от Нов български университет и Balkan Fashion Week за млади дизайнери.  Кандидатите трябва да представят цялостна концепция за модна колекция. Одобрените от журито, състоящо се от модни експерти, дизайнери, стилисти, журналисти, модни фотографи и др., 12 кандидата ще бъдат поканени за участие във финалното събитие пред публика и медии, където ще представят завършените си колекция. Изключително съм радостна, че нещо подобно се случва и на родна земя. Стискайте ми палци!

Участието ни в тези проекти е и причината да започна да подготвяме Новата Колекция 19/20 доста по-рано от обикновено, но пък съвсем в ритъма на световните модни марки.

Цветовата гама е вече решена и искрено се надявам да ви допада.

И този път ще се придържам към максимата, че по-малкото е повече и ще запазя изчистената линия и дизайн. Изненади обаче ще има и те ще се появяват там, където най-малко очаквате.

Оставам вярна на моята любима комбинация от вълна и коприна, която ще обогатя с интересни структури, цветови комбинации и артистични десени.

И така – предстои ни много вълнуваща година. Следете страницата ни във Facebook, както и Инстаграм профила ни за да научавате първи всичко ново около марката. Обещавам, че ще бъде интересно!