Почти пет месеца след Fashion Weekend Skopje, дойде време за равносметка и обобщение на всичко, което се случи по време и след събитието.

Няма да изпадам в разточителство и отегчителни подробности. Само ще подчертая, че това беше едно наистина добре организирано модно събитие. Представени бяха 29 талантливи и обещаващи имена от европейската модна сцена, сред които и Lila Style House.

Подредбата и организацията в шоурума беше изключително приветлива и със съвременна визия. Едно отлично място, където всеки от нас имаше възможност за близка среща и комуникация с клиенти, както и да представи продукта си по най-добрия начин.

 

 

Впечатляващо Runaway шоу, съпътстваше всяка от петте вечери на събитието. Семплият декор в индустриален стил помогна, необезпокоявани от излишна претруфеност, да се насладим на свежите и иновативни идеи за моден дизайн.

 

 

 

Не по-малко важни бяха и останалите събития подготвени изцяло за дизайнерите на представените марки. Всички семинари и уъркшопи, в които имах възможност да взема участие, определено ме накараха да се замисля основно върху процеса на изработка на дрехата и нейното място в гардероба на жената във времето. 

 

Говорихме основно за устойчива мода. Тема, която вълнува все повече и вдъхновява за развитие в посока опазване на околната среда и същевременно създаване на един качествен и дългосрочен продукт. Това бе и една от причините да бъдa избранa за част от това събитие. Произвеждам модели в лимитирани серии изцяло на местна почва. Използвам предимно естествени материали, като се старая да намаля разхода им до минимум, а част от остатъците влагам в нови продукти. Залагам на изчистен дизайн и класически линии, които остават по-дълго актуални във времето и в гардероба ни.

 

След събитието се запитах какво още мога да направя, за да удължа живота на дрехите, които създавам и същевременно да останат достъпни за клиентa?

И ето какво: 

През септември стартира най-новата кампания на марката Lila Style House за рециклиране. Всеки, който е закупил дреха на бранда, ще има възможност да я върне и получи ваучер с определена стойност за закупуване на модел от най-новата настояща колекция. Върнатите дрехи пък ще получат нов шанс за живот, като “second life” продукти.

Повече подробности за кампанията ще научите от профилите във Фейсбук и Инстаграм. А дотогава, следете виртуалния магазин на Lila Style House, където това лято Ви разхлаждам с минусови цени на най-горещите ми модели!

Comments (2)

Comments are closed.