В началото на всяка година взимаме важни решения, имаме желание за промени и усещането, че започваме „на чисто”. Това се отнася и за гардероба ни – важно е от сега да решим какво ново ще включим, какво да запазим и с какво можем да се разделим.

1) Висок клас материи – вълна, коприна или добре обработен памук и лен.

Ако до момента не си обръщала внимание на състава на дрехите си, сега, когато си решила да подновиш гардероба си, е идеалното време да го направиш.

Направи нещо хубаво за себе си и за кожата си този сезон. Щом веднъж усетиш комфорта на качествената, естествена материя, няма да искаш да погледнеш повече полиестер.

2) Цветни дрехи.

Добави нов цвят в гардероба си. Нещо по-ярко и свежо или пък нежно и пастелно. Избери според цвета на кожата и характера си. А защо не нюанс, който винаги си искала да носиш, но никога не си имала смелост?

Омръзна ли ти от традиционната бяла риза за офиса? Замени я с цветна в пастелен цвят и освежи класическия костюм.

SHOP THE LOOK – LILA STYLE HOUSE – Риза в маслиново зелено с нежен блясък

3) Изчистени линии – класически кройки, “must have” за себеуважаващата се жена.

В дните, когато ти е трудно да съчетаеш тоалета си, тези дрехи ще са ти винаги от полза.. Колкото по-изчистена е линията, толкова по-трудно ще сбъркаш в размера и силуета. Класическите сака, панталони или рокли пък са идеална основа за по-смел експеримент с аксесоарите.

SHOP THE LOOK – LILA STYLE HOUSE – Елегантен тъмно син костюм от студена вълна

4) Роклята, която е подходяща за всяко събитие и всяко време от деня.

Колко малки черни рокли имаш в гардероба си?

Ако отговорът е  нула  сега е момента да попълниш този пропуск. Избери такава с леки и женствени детайли, които да ти придават по-свеж и интересен вид.

SHOP THE LOOK – LILA STYLE HOUSE – Елегантна рокля от лека вълна с бяла дантелена яка

5) Различната дреха, която изразява същността ти.

Всеки обича да е  специален. И ако до момента не си намирала удачен повод или причина да се почустваш така, не отлагай повече. Подари си дреха изработена по твой размер и специално за теб. Но не  заради овациите на околните, макар че и те няма да ти липсват. Направи го заради чувството, което ще изпиташ от притежанието на нещо уникално.

Дизайнерски модел, рядко срещана материя, иновативна, но удобна кройка – избери нещо лимитирано, което да те отличава.

SHOP THE LOOK – LILA STYLE HOUSE – Clouds coat 

И накрая, няколко важни съвета за пазаруването от мен:

#1. Не купувай нещо само, защото е модерно.

Започни да изграждаш собствен стил, който да подхожда на личността ти и вътрешния ти свят.

#2. Не купувай само, защото е изгодно.

Научи се да оценяваш качествените дрехи и да инвестираш в тях. Погледни на това като на израз на лична позиция и разбиране към света, който ни заобикаля.

#3. Винаги се съобразявай с пропорциите на тялото си.

Нищо, че онази фит рокля от витрината почти ти проговаря. Избирай тези дрехи, в които се чувстваш комфортно и себе си. Носи ги със самочувствие и усмивка и ще бъдеш неотразима.

Източник на снимките: Lila Style House