Няма материя, която да излежда по-изискано от коприната. Освен това тя е дишаща, хипоалергична и невероятно мека. Елегантно допълнение към всеки гардероб – символ на небрежен шик, което можеш да носиш през цялата година и за всякакви поводи.

Можеш да я носиш както през деня, така и вечер

Тъй като по природа коприната е луксозна материя, тя е подходящ избор както за дневен, така и за вечерен тоалет. Просто сложи високи токчета след 17ч. и си готова за вечерта. Едно от най-големите предимства на дрехите от коприна е, че ако бъдат подходящо съчетани, те са подходящи както за разходка през уикенда, така и за среща в офиса или среща с любимия човек. Ето няколко стайлинг идеи:

  • Комбинирай копринен топ с разкроен панталон за небрежна визия през уикенда. Съчетаването на луксозни материи и ежедневни дрехи е страхотен начин да им намериш още едно приложение.

LILA STYLE HOUSE – БЯЛ КОПРИНЕН ТОП

  • За елегантна, класическа бизнес визия, можеш да комбинираш копринена риза с пола или прав панталон, а за ултра смарт излъчване можеш да допълниш с дълго вталено сако.

LILA STYLE HOUSE – БЯЛА КОПРИНЕНА РИЗА

  • За среща с любимия заложи на копринена рокля. Необходимо ти е само червило и малко аксесоари и си готова!

LILA STYLE HOUSE – КОПРИНЕНА РОКЛЯ С ПЕРЕЛИНА

Вечна 

Семплата копринена рокля никога не излиза от мода и може да бъде носена години наред! Когато инвестирате в коприна, избирайте класически дрехи, които ще издържат теста на времето като копринени ризи, топове, рокли и разбира се – копринено бельо.

Удобна и луксозна

Коприната е лека материя и усещането при допира й с кожата е меко и приятно. Не само че се чувстваш удобно, но и изглеждаш луксозно облечена.

Коприната отразява светлината и ти придават блясък

Знаеш ли, че коприната има триъгълно пирамидена структура, която я кара да отразява светлината под различни ъгли, което създава сияние? Крайният резултат е, че всяка копринена дреха, която доближиш до лицето си те кара да засияеш. Перфектно за среща с любимия, нали?

Подходяща за всеки сезон и климат

Коприната е една от най-дишащите и абсормиращи материи и има естествени свойства да регулира температурата. Това я прави перфектен избор за всеки сезон – създава топло и уютно усещане през зимата и разхлажда тялото през лятото.

Коприната е 100% натурална и не съдържа химия

Естествените материи са на пръв поглед по-скъпи, но в дългосрочен план са изключително добра инвестиция, защото запазват формата и цвета си много повече отколкото изкуствените платове. Освен това те са и по-добре решение за околната среда, а липсата на химикали ги правят по-полезни и за здравето ни. Естествената структура на коприната я прави най-хипоалергична от всички материи т.е подходяща за хора с алергии, чувствителна кожа и др.

LILA STYLE HOUSE – КОПРИНЕНА БЛУЗА НА ЧЕРВЕНИ ТОЧКИ

 

Изключително здрава материя

Въпреки че изглежда много деликатна, коприната е здрава и издържлива материя. Освен това, въпреки всеобщото мнение, поддръжката й е изключително лесна. Има уникалната способност за пази красотата си с години. Ето няколко съвета как да се грижиш за нея:

  1. Избягвай белината дори и за бяла коприна, защото хлора ще съсипе материята
  2. Избягвай продължително излагане на слънчева светлина заради ултравиолетовите лъчи
  3. Не използвай козметика, която съдържа алкохол (парфюми, спрейове за коса и др) директно върху дрехата. Изчакай да попият добре в кожата ти преди да се облечеш
  4. Избягвай големи температурни промени когато переш дрехи от коприна
  5. Съхранявай в сух и тъмен гардероб
  6. Помни – коприната е естествена материя и има нужда да диша – не я дръж в пластмасови торби, кутии и др.

Източник снимки: Lila Style House; Pinterest