Казват, че жените в рокля са по-щастливи.  Дали е истина, не знам. Но е факт, че в днешно време  отношенията между жената и роклята станаха някак противоречиви. В натоварения ден, в който си едновременно работеща жена, майка, партньор, домакиня и какво ли още не, романтиката около роклята се изпарява и тя започва да е символ на женската сила. В забързаното ежедневие тя трябва да е по-скоро удобна, практична и стилна.

С идването на лятото, когато роклята е избор номер едно, отново можем да плуваме в свои води и да се радваме на усмивките и усещането за увереност, която тя ни носи. В сезона на роклите, искам да поговорим за ролята им в гардероба и живота на работещата жена.

Езикът на дрехите

Дрехите имат своя език и докато в много фирми вече дрескодът не е униформа, то в някои сфери все още е важно какво комуникираме с начина си на обличане. А повечето ограничения са свързани преди всичко с жените. В бизнес средите неадекватно подбраният тоалет може да причини цяло бедствие.

От друга страна, правилно подбраната рокля е практична и женствена опция за всяка работеща жена. В офиса искаш да си не просто хубава, но и адекватна за обстановката, защото това ти дава самочувствие.

LILA STYLE HOUSE – РОКЛЯ СЪС ЗЕЛЕНА, ДАНТЕЛЕНА ЯКА

С рокля в офиса

Роклята е символ на женската сила и оръжие в гардероба на работещата жена, защото избрана правилно и носена със самочувствие, тя е ключът към баланса между красива визия и професионализъм. Няма нищо по-впечатляващо от комбинацията на красива, интелигентна и способна жена в стилно облекло. Визията на работещата жена трябва да подчертава нейната красота, но да буди уважение и доверие.

 

А ето на какви условия още трябва да отговаря роклята за да се впише правилно в офисната среда.

Прикрива достатъчно

Остави дълбоките цепки и деколтета за плажния бар и избери по-консервативен модел за офиса. Подходящите деколтета са овал, лодка и яка. Не забравяй да сложиш чорап или чорапогащник, голите крака не са добра идея.

Семпла е

Колкото и красиви ярки и цветни рокли да имаш в гардероба си и да обичаш да се обличаш драматично, за офиса избери по-семпъл модел. Пайети, цветя и абстрактни петна, всичко това е прекалено артистично за строгите бизнес среди и дава усещане за непрофесионализъм. Въпреки това принтовете и акцените не са изключени, просто трябва да са по-дребни и деликатни върху класически, основен цвят.

Точната дължина

Дължината на роклята е много пряко свързана с повода. Малката черна рокля е подходяща за излизане вечер, а много дългата е идеална за плажа. Нито едната, нито другата са добър вариант за офиса. Допустимата дължина на офисната рокля е малко над коляното или малко под него.

 Удобна е

Когато избираш рокля за офиса, мисли за динамиката на твоята работа. Какво включва тя? Ходене по срещи или седене зад компютъра, може би присъствие на конференции и много ставане и сядане? Именно затова дължината и материята на роклята са толкова важни. Подбери я така, че да не се чувстваш притеснена, когато се набере прекалено високо при сядане или пък е от материя, която полепва и се мачка много или е лека и може лесно да полети и да причини неловка ситуация. Остави в гардероба у дома, всичко което може да те разсее от делата ти или да ти причини дискомфорт.

LILA STYLE HOUSE – БЛЕДОРОЗОВА ПАМУЧНА РОКЛЯ

Когато избираш рокля за офиса търси материи, които (се поддържат лесно, стоят добре, не прозират и не се мачкат.  В това отношение лятото е предизвикателство. За топлите дни в офиса препоръчвам дрехи от смесена естествена с изкуствена материя, които  не предизвикват запаряване и неприятно изпотяване.

Колкото и ограничения да налага офисната среда, не се спирай да бъдеш себе си и да се изразяваш чрез дрехите си. Просто го прави по деликатен и загатнат начин. Все пак да избягваш неподходящите рокли не значи да се обличаш старомодно и скучно.Бъди уверена и нека любимата рокля е символ на женската ти сила.

Източник снимки: Lila Style House; Pinterest