Когато времето навън започне да захладнява, винаги си мислиш: “Какво се случва?! Искам още малко лято!”. След това се паникьосваш – все още нямаш дрехи подходящи за есента. Започваш да си мислиш, че трябва да преобразиш гардероба си. Да прибереш всички любими летни топове, къси панталони и плажни рокли, за да освободиш място за по-топлите техни заместници.
Но всъщност, това изобщо не е така. Не е вярно, че трябва да се разделиш с любимите си летни дрехи, само защото навън вече е по-хладно. Има много начини, по които можеш да ги носиш през есента и да изглеждаш изключително добре. Ключът е “напластяването” на няколко вида дрехи. Едно от любимите ми неща в преходните сезони е, че имаш толкова много възможности да пробваш различни стилове и комбинации. Имаш възможността да носиш дрехите си по различен начин от този, по който си свикнала през последните месеци. Ето няколко съвета как можеш да го направиш:

Топ

 

Няма нужда, все още, да се разделяш с удобния летен топ (в дясно: Асиметричен топ на зелени точки от Lilastylehouse.com и в ляво: Асиметричен виолетов топ от Lilastylehouse.com) – просто го сложи под сако или в комбинация с цял костюм и вече ще имаш различно и елегантно излъчване.

Къса рокля

Летните къси рокли обикновено са леки, без ръкави и носят въздушно усещане (в центъра: Копринена рокля на червени точки от Lilastylehouse.com). Така че щом стане малко по-хладно, веднага решаваш, че вече не можеш да ги носиш. Но всъщност всичко, което трябва да направиш, е да ги обогатиш с още някоя друга дреха и аксесоар. Можеш да добавиш късо яке, сако или дори топъл пуловер. Комбинирай с боти а защо не и с високи шикозни чизми за по-студените дни.

 Макси рокля

 

Фееричната, дълга роклята (в центъра: Асиметрична рокля на зелени точки от  Lilastylehouse.com) изглежда като нещо, което можеш да носиш само през пролетта или лятото, но това съвсем не е така.  Можеш да носиш лятната си макси рокля с топли велурени боти и дори ботуши. Добави дълга бохо жилетка или любимото късо кожено яке и ще получиш впечатляваща и същевременно комфортна есенна визия.

Сложи си шал

Големият, уютен шал ще направи така, че каквото и друго да носите, то ще е подходящо за есента – повярвайте ми. Може да го добавите към всеки един ежедневен аутфит за още по-елегантно и градско излъчване. Това е основен есенен аксесоар и ако нямате, то по-добре веднага попълнете този пропуск.

Така че, не бързайте да опаковате летните си дрехи за следващата година! Можете да им се порадвате още малко като използвате някои от гореизброените трикове и идеи.

Източник снимки: Pinterest; Lila Style House