На вълната на лятната точкомания

Не мога да пропусна да коментирам една от най-горещите летни тенденции – точките. Ако има нещо непреходно в модата, то това са именно те. Колкото и да са малки, те са с огромна роля в модния свят. Стари са колкото света и са десен, който остава вечно любим и класически, но от време на време прави голямо и цветно завръщане. Точно както това лято!

Ако се чудиш как да ги съчетаеш с дрехите в гардероба си и подходящи ли са за офиса, продължавай да четеш.

Защо точки?

Отговорът е лесен, защото са интересни, свежи и внасят разнообразие във всяка визия.

Ако харесваш едноцветни дрехи и по-голяма част от гардероба ти е в определени, любими цветове, точките ти дават много възможности да разнообразиш визията си. Класическият десен -светъл фон с тъмно сини или черни точки е много подходящ в комбинация с основните цветове, бяло, черно, тъмно синьо и червено. Обемните и абстрактни точки пък са оригинален вариант за пола, която може да се носи дори в офиса.

Asymmetrical polka dot silk dress – Lila Style House Summer 2018

А най-хубавото е че всичко може да е на точки – рокля, блуза, пола, риза, шал, обувки, чанта и гарантирано ще ти служи с години в най-различни комбинации. Точките носят  винтидж очарование, което говори за нещо познато, но и ново и интересно, затова винаги си намират подходящо място в гардероба.

Колко и какви?

Дребни, огромни или абстрактни? Десенът с точки идва в много вариации и всяка от тях има място в живота ти. Съвсем дребните точки са достатъчно деликатни за да са подходящи дори за офиса или за бизнес събитие. Абстрактните, артистични и цветни точки на ярки фонове запази за плажа или за излизане с приятелки. Чорапогащник на точки съчетай с някоя ярка рокля или пола и си готова за парти.

Как да носим точки?

В зависимост от обема и фона, точките могат да са подходящи за различни фигури, стига размерът им да е съобразен с особеностите на тялото. Тъй като се смятат за пъстър десен стоят добре на слаби и високи дами. Но това не означава, че не са подхождали на икони в киното и сцената от 50-те и 60-те години върху по-пищни и женствени форми. Разбира се, моделът и кройката имат голямо значение. Едрите точки не са подходящи за дами с по-пищни форми, но могат да се използват да акцентират върху определена част от тялото. Например дамите с малък бюст могат да облекат блуза с големи точки за да придадат обем на тази част от тялото, а на по-едър ханш стоят добре малки точки. Дамите с по-дребна фигура могат спокойно да заложат на точки  в ярки цветове със средна и малка големина.

Едно от най-хубавите неща на точките, е че сваля няколко години от възрастта. Това е типично младежки десен, който обаче внася небрежна и весела нотка в гардероба и на по-възрастните жени.

 

 

За офис облекло избери десен в неутрални цветове като черно, кафяво, тъмно синьо, за свободното време облечи жизнерадостни точки в жълто, розово или циклама. Никога няма да сбъркаш ако комбинираш десен с точки с едноцветни дрехи. Ако искаш вниманието да е върху теб, заложи на големи точки. Ако пък искаш нещо смело, комбинирай точки с райета или друг абстрактен принт. Денимът и точките са най-добри приятели от години. Завърши визията си с изчистен аксесоар в златно или перли.

Неслучайно точките са любими на толкова много жени от света на модата, бизнеса, музиката, политиката, че дори и на кралските особи. Това е така защото с тях винаги изглеждат женствени и елегантни.

Макар да играят важна роля в модата от години, точките не спират да изненадват в интересни и новаторски комбинации. Както виждаш те са чудесна компания на плажа, за разходка, среща и дори бизнес събитие. А това лято те са просто необходими в гардероба, точка.

Източник снимки: Fashionista; Lila Style House; Pinterest; Pete Bellis – Unsplash; Ilya Ilyukhin – Unsplash