Всеки се опитва да бъде разумен по отношение на финансите си, но не винаги най-евтиното е най-добрия избор. Всъщност, понякога по-скъпата вещ може да се окаже с по-голяма стойност с течение на времето.

Лесно можете да пропилеете парите си по заведения с приятели и вечери навън в младежките си години, но аз искам да споделя с вас няколко неща, в които се научих да инвестирам с времето:

1. ХУБАВ МАТРАК

Никой не ми беше казвал колко са скъпи матраците всъщност преди да ми се наложи сама да си го купя. Но осъзнах, че е изключително важно да намеря перфектния за мен, защото добрият сън е нещо, без което не мога и което определя цялостното ми качество на живот. Така че силно те съветвам да отделиш време и средства и да намериш матрака, на който ще спиш като бебе.

2.ЗДРАВОСЛОВНА ХРАНА

Така или иначе ще ни се наложи да плащаме за здравето си – сега или по-късно. Аз съм решила да инвестирам в моето сега чрез ежедневните здравословни решения, които правя. Както всеки човек, понякога и аз се изкушавам да хапна навън, но предпочитам да направя услуга на бъдещото си Аз и да напълня хладилника със здравословни храна. Научих се, че умът и тялото работят много по-добре, ако им дадеш това, от което се нуждаят.

3. ПЪТЕШЕСТВИЯ

Често се опитваме да спестяваме за вбъдеще и отлагаме плановете за пътуване, но да пътешестваме не е по-маловажно. Споделям един мой любим цитат:

“Светът е книга и тези, които не пътуват, прочитат само първата страница.”, Свети Августин.

Аз твърдо вярвам, че пътуването струва много повече от парите похарчени за него. След няколко години въобще няма да помниш цените на билетите, но преживяното – завинаги.

4. НОВИ ПРЕЖИВЯВАНИЯ

Опитвай нови вкусове, различни храни, срещай се с хора с различни възгледи и разбирания от твоите. Това може да те накара да погледнеш на света по нов начин, както и да промениш идеите и представите, които си имал за бъдещето си. Прави неща, от които се страхуваш – скочи с бънджи или парашут. Може би удоволствието ще ти струва малко скъпичко, но никога няма да го забравиш – нищо не може да сравни с това да се изправиш срещу страховете си.

5. ДРЕХИ ОТ ВИСОКОКАЧЕСТВЕНИ МАТЕРИИ

Често пропускаме ползите на качествените дрехи и се изкушаваме от факта, че можем да имаме много повече неща за по-малко пари. Но това е нещо, в което със сигурност си заслужава да се инвестира – човек винаги трябва да има в гардероба си дрехи от хубави материи, които ще издържат на изпитанията на времето. Според мен основните и най-важните от тях, които определят добрия външен вид са:

  • Хубави обувки
  • Палто от висококачествена материя
  • Стилни топове и ризи в натурални цветове
  • Вталено сако
  • Елегантна рокля

Източник на снимките: Lila Style House; Pexels.com